Sporten

Naast het Partycentrum bevindt zich een (aangrenzende) sporthal. Het is een volwaardige hal met een veld van 20 x 40 meter voor zaalvoetbal, korfbal of handbal. De vloer biedt tevens ruimte voor drie volleybalvelden (ook een centre court), zeven badmintonvelden en een tennisveld.

De sporthal kan ook gebruikt worden voor andere activiteiten dan sport. Bijvoorbeeld rommel- en speelgoedmarkten, beurzen en exposities, maar ook voor grotere muziek- en housefeesten (Pnuts)

Zaalvoetbal

Sportcentrum Hercules organiseert een gezellige zaalvoetbalcompetitie op vrijdagavond. Met maximaal 18 teams wordt er gespeeld in twee sporthallen; Hercules in Diessen en Stokeind in Moergestel. De teams zijn verdeeld in twee klassen.

Walther van de Oetelaar, één van onze scheidsrechters, houdt wekelijks alle uitslagen en standen bij en presenteert die op zijn site. Vanuit de site van Partycenturm Hercules kunt u worden doorgelinkt met de site van Walther, waarop programma van beker- en competitiewedstrijden, uitslagen en standen vermeld staan.

Bezoek de website van het zaalvoetbal

(Sport-)verenigingen

Binnen Hercules zijn een heleboel verenigingen actief. Klik eventueel op de naam om naar hun eigen site toe te gaan.

SPORTVERENIGINGEN;

Judo Vereniging Deusone
Judo vereniging Deusone is aangesloten bij de Judo Bond Nederland onder nummer D2SH66O en volgt voor de examens ook de richtlijnen van de Bond. Hierdoor ben je verzekerd van de juiste opleiding door gediplomeerde judoleraren. (dinsdagavond)

Volleybalclub De Hilver
Volleybalclub de Hilver is een samensmelting van de volleybalverenigingen van Hilvarenbeek en Diessen. Zowel in het circulatievolleybal als in het reguliere volleybal zijn vele (jeugd)teams actief.

Korfbalvereniging DSV
DSV besteedt veel aandacht aan talentontwikkeling en het behalen van goede resultaten in zowel breedte- als wedstrijdkorfbal. Maar we zijn vooral een sportieve en gezellige vereniging. We organiseren zelf regelmatig nevenactiviteiten voor onze jeugdleden en bieden hen ook altijd de mogelijkheid om aan KNKV-activiteiten mee te doen. Ontspanning is erg belangrijk voor ons!

Korfbalvereniging Tuldania
Op de site van DKV Tuldania staan o.a. standenlijsten/teamindelingen/afspraken/beleidszaken en andere informatie over de club.

Korfbalvereniging EDN
De voetballers en de korfbalsters van Haghorst vormen samen de vereniging EDN, wat "Ende despereert niet" betekend.

Biljartclub Hercules
Met momenteel twee libre-teams en drie driebandenteams is Hercules actief in de Hilvarenbeekse biljartcompetitie.

Zaalvoetbalvereniging 10 Bier
Recreatief zaalvoetbalteam dat elke woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur voetbalt.

SSB 60+
Ouderenorganisatie die op verschillende dagen en verschillende tijden gymt en beweegt met ouderen. Voor zowel heren als dames.

Volleybalclub Blauwe Maandag
Recreatieve damesvolleybalclub die elke woensdag speelt van 21.00 tot 22.30 uur.

DTS
Damesgymclub. Gymt elke woensdag van 20.00 tot 21.00 uur.

Sociaal-culturele verenigingen;

Harmonie St. Willibrordus
Harmonie St. Willibrordus en Slagwerkgroep St. Willibrordus zijn actief in en voor de Diessense gemeenschap. Ze organiseren regelmatig concerten en evenementen. Afgelopen jaar heeft de slagwerkgroep geëxcelleerd in het spektakel DRUMOTIONS. (elke maandag repetitie)

Stichting Utdoetertoe
Stichting Utdoetertoe heeft er zin in! Samen met de ondersteuning van een groep enthousiaste vrijwilligers organiseert stichting Utdoetertoe evenementen die er voor zorgen dat de levendigheid in Diessen bewaard blijft.

Wortel en Papfles
Wortel en Papfles is een commissie bestaand uit jongeren uit de regio Diessen, Hilvarenbeek. Samen zetten zij zich in voor een aantrekkelijker uitgaansleven in deze regio, door middel van de organisatie van uiteenlopende evenementen.

Zang en Vriendschap
Zang en Vriendschap is een profaan koor en bestaat momenteel uit 33 leden. Het koor werd op 3 oktober 1951 opgericht en heeft een geheel eigen plaats in de Diessense gemeenschap. Onze leden komen uit Diessen en omgeving. Zang en Vriendschap zingt werken uit alle perioden van de muziekgeschiedenis, a cappella of met begeleiding van orkest of klein ensemble. (dinsdag repetitieavond)

Bridgeclub Diessen
|
Wij willen een club zijn waar het accent ligt op recreatief bridgen met toch een competitief element. De club wordt collegiaal geleid, af en toe zal er een beroep op de leden worden gedaan voor hulp. (op woensdagmiddag en donderdagavond)

SSB60+
Stichting Sportief Bewegen 60+ is een stichting voor sebioren die gezond en fit willen blijven. Op woensdagochtend bewegen in Sportcentrum Hercules twee groepen (heren en dames apart). Ook op dinsdagmiddag bewegen ouderen samen.

Gilde Sint Sebastiaan
Schuttersgilde (handboog op de wip) met jaarlijks drie teerdagen bij thuisbasis Hercules. Oefenterrein is op de Gildeweide.